I dag

...var det en sån där dag som berör, tankar efter arbetsdagen i bilen på väg hem...
En gammal dam som bor på "hemmet" där jag arbetar hon flyttade nog dit då hennes ork tog slut och har bott där några år som jag kan ana av hennes möblering. Änka kanske...jag har inte frågat men jag ser att hon har vigselringar.
Hennes händer är rynkade av ålderdomen, de är varma...hon sitter i sin stol med en värmande filt över benen och hon väntar på just mig. Jag hjälper henne med den svåra ryggsmärta hon har och jag ger henne akupunktur å dessa nålar får hon i sina varma händer.
Jag tror att hon känner sig väldigt ensam, alla har bråttom vet ni... -jag kommer sen, snart ska du få hjälp osv vanliga fraser från dem som vårdar gamlingar... Å vad är snart för en som väntar?
Idag på eftermiddagen när jag går in för att höra efter om behandlingen haft effekt så ser jag att hon har en liten tår i ögat. Jag sätter mig ned bredvid henne tar hennes hand å frågar vad hon funderar över om dagarna då hon sitter i sin fina fotölj...hon gråter tyst en liten stund å kramar min hand...jag förstår att det är något som är fel...de hade missat att ge henne eftermiddags kaffet...
I morgon en ny dag å vi fortsätter behandlingen för jag vet att hon väntar på just mig...